Een gelukkige chocolade-verjaardag, Sweetie!

Mijn man wordt morgen 38 jaar en dat hebben we dit weekend uitgebreid gevierd!

Na een dagje Paasfoor in Kortrijk, was het dan gisteren tijd voor het echte werk. 20 jaar geleden is mijn man afgestudeerd aan Coloma, als patissier en chocolatier. Zijn grote droom: nog eens het gevoel van chocolade aan zijn vingers. Dus, daar hebben we voor gezorgd.2016-04-09 09.24.08

Na lang zoeken en alle mogelijkheden te hebben overwogen, koos ik voor Chocobolic te Boutersem. En mijn keuze werd vanaf het allereerste moment bevestigd. Katleen werkt van thuis. Haar atelier bevindt zich naast haar winkel en waar je gewoon kan binnenkijken. Haar atelier is niet groot, maar voelt zeer familiair aan. Vanaf het moment dat je een voetstap binnen zet, voel je de liefde en ruik je de geur van chocolade. Exact datgene waar ik naar op zoek was.

 

Ik hou niet van getreuzel en dat maakt dat Katleen nogmaals in de smaak viel. Van zodra je binnenkomt, stelt ze zichzelf voor en laat ze ons onze handen wassen om daarna onmiddellijk van start te gaan.

Stap 1: Vulling maken

Onze eerste opdracht bestond eruit, voor mij een opdracht die de hele voormiddag in beslag heeft genomen, te proeven van de verschillende pralines die zij ambachtelijk maakt.

We kregen een klein schoteltje met een 25-tal pralines op (we waren zelf met 7, wij en onze 5 oudste kinderen) en allemaal met een andere smaak.

Uiteraard gingen we ondertussen aan de slag met hazelnootpasta af te wegen samen met de verschillende ingrediënten. Voor de kinderen een plezier! Want het zouden geen kinderen zijn, indien ze geen wedstrijd kunnen houden, wie het meest perfect zijn hazelnootpasta heeft kunnen afwegen. Onze ingrediënten? Hazelnoten, walnoten, sesamzaadjes, gekonfijte sinaasappel en marsepein.

Ondertussen hield Katleen ons in het oog en leidde ze ons naar het juiste eindresultaat. Nadat we haar goedkeuring kregen, dat alles juist gemengd was, was het tijd om de vulling te tempereren. Nadat Katleen ons alles even voordeed, was het onze beurt.

Al snel had Katleen door dat dit niet mijn man zijn eerste keer was. Dus, hij kreeg een speciale opdracht. En terwijl hij zich hiermee bezighield, kon onze vulling mooi uitgesmeerd én volgens de juiste dikte in de ijskast om verder hard te worden.

2016-04-09 10.37.162016-04-09 10.37.442016-04-09 10.38.462016-04-09 10.39.06

Uiteraard was het enige wat ons nog restte, de vulling te snijden en daarna af te werken met een laagje chocolade.

Stap 2: Het laagje chocolade rond de vulling

Het laagje chocolade bleek niet zo simpel als gedacht. Niet gewoon even onderdompelen, en dan je vingers erin steken, op een schotel leggen en klaar. Oooh en niet vergeten je vingers af te lekken. Niets van dat alles… het laagje chocolade wordt erover gelegd volgens de regels van de kunst. Wat zijn dan de regels van de kunst, hoor ik je denken.2016-04-09 10.58.15 HDR-2 Wel… Met behulp van een speciaal vorkje moesten we ervoor zorgen, dat we de vulling met de juiste kant in de kom chocolade “gooiden”, die daarna gracieus omdraaiden om daarna zien terug te vinden en de vork op die manier onder de praline te steken, zodat we deze makkelijk op onze schotel konden leggen, zonder de praline te ruïneren. Niet makkelijk zeg ik u. Maar met veel engelengeduld en wat discipline, bleek dit bijzonder goed te lukken. Katleen keek ernaar en zag dat het goed was.

 

2016-04-09 11.09.212016-04-09 11.05.59

2016-04-09 11.05.55

Stap 3: De praline versieren

Ik denk dat stap 3 de stap is, waar de kinderen het meest naar hebben uitgekeken… de pralines versieren. Met behulp van hartjes en letters, werden onze pralines gepersonaliseerd door de kinderen en mijn man.

Terwijl de pralines uitdroogden, kregen de kinderen nog een kleine surprise van Katleen, ze mochten nog zelf chocolade-lolly’s maken.

Onze buit? 7 dozen pralines van 750gr en een zakje chocolade-lolly’s… Laat de suikerrush beginnen!2016-04-10 11.16.52

 

Wat mijn man vond van zijn verjaardagsgeschenk? Hij vond het fantastisch en onvergetelijk. Het waren de 3 best bestede verjaardagsuren tot nu toe!

 

Dus, wanneer je op zoek bent naar een leuke chocolade-ervaring of een to do met de kids? Contacteer Katleen en ervaar dezelfde leuke workshop als wij. Ze is fantastisch in wat ze maakt en ze maakt van haar workshop een échte WORKshop. Een aanrader!

2 gedachten over “Een gelukkige chocolade-verjaardag, Sweetie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s