Een roze lucht met fluitende vogeltjes

Vandaag is een goede dag. Een goede dag om moeder én om plusmoeder te zijn.

Laten we eerlijk zijn, toen ik mijn man leerde kennen, was ik naïef. Dat geef ik nooit toe, laat staan tegen hem, maar ik wist niet waar ik aan begon. Alles was roos en overal vlogen er fluitende vogeltjes.

4,5 jaar later zorgen we samen voor de roze kleur en voor de fluitende vogeltjes. Toegegeven, de ene dag al wat sneller en beter dan de andere.

Maar vandaag, vandaag is een goede dag. Want vandaag vliegen er vanzelf fluitende vogeltjes in de roze lucht.

2016-02-27 15.42.54

Ieder begin is moeilijk en zo was het niet anders bij ons. Het moeilijke begin duurde bij ons zo’n 4 jaar. 4 jaar met ups-and-downs, 4 jaar waar mijn plusdochters mijn bloed konden drinken tenzij ik met mooie en grote cadeau’s op de proppen kwam. Maar ook 4 jaar waar mijn zoons zich altijd lieten gelden tegenover mijn man en alles vanzelfsprekend vonden, want ook hun liefde mocht worden gekocht.

En toen kwam Lena… en ook al heeft iedere periode een aanpassingstermijn nodig, het kind was het beste wat ons kon overkomen, ons alle 8. Zij verbindt wat er ontbrak, want waar er vroeger 2 “kampen” waren, verplicht zij er nu iedereen toe, ons te gedragen als een gezin, dat elkaar 1 week op 2 steunt door dik en dun.

2016-02-27 15.42.43

Zij zorgt ervoor dat er vandaag fluitende vogeltjes door mijn roze lucht vliegen.

2016-02-27 16.17.27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s